Projekt avslutade

MÖTESPLATS HÄRADSBÄCK ingår i ett forskningsprojekt.

Vi lever i en tid då det krävs en stor global omställning för att våra ekonomiska aktiviteter ska anpassas till planetens begränsningar. I forskningsdiskussionen om entreprenörskap och hållbarhet har det hittills varit överfokus på städerna. Det är i städerna man föreställer sig att den hållbara utvecklingen ska ske, men landsbygden behöver också inkluderas i den här diskussionen.

https://lnu.se/forskning/sok-forskning/forskningsprojekt/projekt-entreprenorskap-for-socioekologisk-omstallning-pa-landsbygden/

UTVECKLING AV MÖTESPLATS I HÄRADSBÄCK

Härlundabygden AB (svb) har av Tillväxtverket beviljats ett projekt som kallas Utveckling av mötesplats i Häradsbäck som pågår från januari 2019 till september 2019. Projektet gör det möjligt att genomföra en kartläggning av vad som behövs för att behålla, stärka och utveckla servicen i Härlunda kopplat till en mötesplats. Kartläggningen ska mynna ut i en handlings- och finansieringsplan för genomförandet av mötesplatsen. Projektet finansieras av Landsbygdsprogrammet.

Projektledare är Mette Adolfsson som gärna besvarar frågor kring projektet.
Tel. 070-3203545 eller mail mette.adolfsson@haradsback.se

PROJEKT AKTIVITETSPLATS OCH AKTIVITETSHALL

Vi har genom medel ifrån Allmänna Arvsfonden och Landsbygdsprogrammet fått möjlighet att genomföra vårt stora projekt för att skapa aktiviteter för alla åldrar men med fokus på barn och ungdomar. Vi vill utveckla Häradsbäck till en mötesplats som bidrar till en levande och livskraftig landsbygd. En stor härlig aktivitetspark med massor av redskap för träning av balans och styrka kombinerat med gungor och rutschkana. Där kan alla åldrar aktivera sig tillsammans när som helst det passar.

Aktivitetshallen innehåller boulebanor, en golf- och skjutsimulator, dart, biljard, shuffleboard, bio, stor yta för aktiviteter som event/dans/parkour med möjligheter för konferens/barnkalas/fester. Vi har möjlighet att servera mat och har fullständiga rättigheter.

Aktivitetsparken
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är EU-flaggaEuropeiskajordbruksfondenfrg.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är almanna_arvsfonden.png